“Elke week hoor ik verhalen die me raken” (De Uitstraling 2019-01)

 

Een hond die beneden staat te kwispelen als je ’s morgens opstaat. Een kat die bij je op schoot kruipt als jij je niet lekker voelt. Of een konijn bij wie je je hart kunt luchten. Dieren vervullen een speciale rol in ons leven. Het is zo bijzonder wat dieren voor en met je doen. Elke week hoort Kees van Gils van ‘Van Gils – Dierenspecialisten’ de meest mooie, en soms ook ontroerende,  verhalen in zijn winkel.

Door: Maartje Bertens

“Niets is zo speciaal als de emotie tussen mens en dier,” vertelt Kees enthousiast. “Een dier kan een mens écht gelukkig maken. Laatst zag ik hoe een hondje een oudere man weer buiten brengt. Hoe het kleine beestje contact zoekt met zijn baasje en het leven voor hem weer een stuk aangenamer maakt. Dieren kunnen plezier brengen, maar ook troost. Op natuurlijke wijze reageren ze op jouw spanningen en nemen die weg. Dat geldt natuurlijk voor honden en katten, maar zeker ook voor andere dieren als konijnen en cavia’s.”

“Ik hoor vaak dat mensen hun verhaal kwijt kunnen bij hun huisdier. Het geeft ze steun. Iemand die luistert, niet oordeelt en er altijd voor je is. Die band wordt ook duidelijk als er iets aan de hand is. De hond van oud-president Bush sr. lag te waken bij de kist van zijn baasje en week, ook toen zijn baasje er niet meer was, geen moment van zijn zijde.”

Dit jaar bestaat Van Gils – dierenspecialisten 60 jaar. Kees: “Een mooi moment om samen met klanten stil te staan bij al die mooie, leuke en ontroerende verhalen. Ze zijn de moeite waard om op te tekenen. Daarom verschijnt er vanaf nu elke maand een bijzonder dierenverhaal in de Uitstraling.” Heb je zelf een mooi verhaal of een bijzondere ervaring met jouw huisdier? Deel het met ons in de winkel of via de mail. Wie weet zie je jouw verhaal terug in de Uitstraling. PS. Dat doen we natuurlijk altijd alleen met jouw goedkeuring. 

Terug naar nieuwsoverzicht
2019-04-13T11:51:11+00:00