“Allemaal dol op de cavia!”(De Uitstraling 2019-02)

Als je allergisch bent voor een kat en te vaak van huis bent voor een hond, maar toch graag een huisdier wilt… dan kom je uit bij een konijn of cavia! En hoe leuk cavia’s zijn dat ontdekte een familie uit Goirle. 

Door: Maartje Bertens

Kees van Gils: “Cavia’s knorren, geven reacties en herkennen je stem. Echt het zijn fantastische beestjes! Deze familie uit Goirle kwam bij ons in de winkel en is helemaal om. Sterker nog: de man des huizes zit elke avond met de cavia’s op schoot. 

Pittige tantes
“Onze klant vertelde dat een vriend van haar zoontje cavia’s had. Haar zoontje wilde zelf ook graag een huisdier. Toen hebben ze twee cavia’s aangeschaft. Het zijn zusjes en twee pittige tantes van inmiddels anderhalf jaar oud. Regelmatig zitten ze achter elkaar aan en dagen ze elkaar uit. De een is nog net wat feller dan de ander en kopt soms met haar hoofd het dak van het huisje dat in hun kooi staat.”

Verwend
Kees: “De familie vertelde dat het inmiddels twee verwende mopjes zijn. Ze zorgen er heel goed voor. De cavia’s krijgen verse groenten, brokjes, speciale snoepjes en een vitaminepil. Een cavia maakt namelijk zelf geen vitamine C aan. Inmiddels zitten ze ’s morgens al te wachten op hun pilletje. In huis hebben ze een kooi en ook een losse ren. In de ren heeft de familie een kleed gelegd (ze houden van een zachte ondergrond), zodat ze lekker kunnen spelen.”

Helemaal om
Het baasje was eerst geen voorstander van een huisdier vertelt Kees. Maar met de cavia’s op schoot kan hij heerlijk ontspannen. Dan rekken die beestjes zich helemaal uit en laten zich gerust een half uur of wel drie kwartier lekker kroelen. Het is inmiddels zelfs zo ver dat hij liever niet op vakantie gaat. De cavia’s gaan dan namelijk naar zijn ouders. Maar, zorgen die er wel net zo goed voor als hij? Om zijn zorgen weg te halen, ontvangt de familie op vakantie met regelmaat een foto van hun twee huisdieren. 

Terug naar nieuwsoverzicht
2019-04-13T11:52:34+00:00