“Liefde op het eerste gezicht! ” (De Uitstraling 2019-03)

De aanblik van een schattige pup of een lief konijn kan je doen smelten. Dat weet Marian van Heijst als geen ander. Twaalf jaar geleden nam zij pluizenbolletje ‘Loena’ in huis. En tja, als een baasje eenmaal weg is van een huisdier, dan ligt een leven als koning of koningin binnen handbereik. Volgens dierenspecialist Kees van Gils is dat niet zo gek: “Voor veel mensen is een huisdier een belangrijke spil in het huishouden”. 

Door: Maartje Bertens

Kees van Gils vertelt: “Loena werd al snel de hoofdrolspeler thuis: waar haar baasjes gingen, kwam Loena mee. En niet zomaar! Er kwam een fietsmand mét zelfgemaakte hoes (van een paraplu) tegen de regen. Later werd de fietsmand ingeruild tegen een heuse fietskar, zodat Loena wat meer ruimte had. Ging de familie op vakantie? Dan bepaalde Loena de bestemming. En ook thuis had Loena een koninklijk bestaan: een heerlijke tuin van maar liefst 60 meter om lekker te kunnen rennen en spelen.” 

Van peetfamilie tot bankrekening
Kees: “Mensen houden ontzettend veel van hun huisdier. Daarom is het slim om voor je dier te zorgen zoals je voor je kind zou doen: bij wie kan je dier terecht als er (onverhoopt) iets met jou gebeurd? Ook is het slim om geld op zij te zetten voor een eventuele operatie als je huisdier ziek wordt. Mijn tip? Zet, net als het baasje van Loena,  elke maand wat geld op zij. Zo heb je snel een mooie buffer, waarvan je onvoorziene ziektekosten voor je huisdier kunt betalen. Hopelijk hoef je dit geldpotje niet aan te spreken en kun je het later voor andere zaken gebruiken.” 

Liefde, aandacht en medicatie
Loena werd helaas ernstig ziek. Gelukkig bracht de dierenarts haar er weer bovenop. Toen Loena ouder werd kreeg ze suikerziekte. “Haar baasjes haalden bij ons speciale brokken. Ook brachten haar baasjes wekelijks bezoekjes aan de dierenarts, gaven insulinespuitjes en natuurlijk zo veel mogelijk knuffels, liefde en aandacht.” 

Onderdeel van het gezin
Op 4 december 2018 is Loena overleden. Ze was toen twaalf jaar. Haar baasjes missen haar nog iedere dag. “Bij ons in de zaak merk je hoeveel liefde mensen voor hun huisdier koesteren. Voor veel mensen is een huisdier echt een onderdeel van hun gezin. En dat snappen wij als dierenliefhebbers maar al te goed!”

Terug naar nieuwsoverzicht
2019-04-13T11:53:38+00:00